Het opvoeden van een kind kan soms een enorme uitdaging zijn. Vaak roept het gedrag van een kind een reactie op en soms is het fijn om een vertaling van de belevingswereld te hebben, om tot wederzijds begrip te komen. Met kindercoaching van Praktijk Olibanum gaan we op holistische wijze samen de oorzaak van een probleem achterhalen, om zo de balans in het gezin te herstellen en een gewenste resultaat te creëren.
De holistisch kindercoach biedt ondersteuning aan kinderen en ouders die met verschillende uitdagingen m.b.t. gedrag, opvoeding en/of ontwikkeling worden geconfronteerd. Anders dan een reguliere kindercoach werken wij op holistische wijze. Dat is gericht op verstandelijke golflengten, maar ook op fysieke en spirituele. Zo kijken we niet alleen naar het probleem, maar ook naar onderliggende oorzaken. Soms ligt die namelijk bij het kind en soms bij een ouder. Lukt het jou (als ouder) om ook eerlijk naar je eigen schaduwkanten te kijken? Holistische vorm van coaching is daarom gericht op het gehele gezin, niet alleen op het kind.
Wanneer het gaat om individuele coaching kun je terecht voor ondersteuning wanneer je te maken krijgt met verschillende uitdagingen. Vind je het moeilijk om grenzen aan te geven of merk dat je dat het lastig is om met emoties om te gaan? Met een aantal praktische methodieken zorgen we samen dat je bewust bent van je schaduwkanten. Wat belemmert je en wat kan je stimuleren? Hier bewust van zijn is namelijk de allereerste stap. Zo zorgen we er samen voor dat je meer verbinding met jezelf ervaart. Ieder mens is uniek en ieder mens heeft een andere benadering nodig. Hierom zal samen besproken worden welke methodiek het prettigst aanvoelt.
Bij Praktijk Olibanum kun je (samen met je kind) terecht voor velerlei soorten hulpvragen, omtrent:
- Hooggevoeligheid
- Perfectionisme
- Boosheid
- Angstproblematiek
- Somberheid
- Paniekaanvallen
- Niet (durven) praten
- Onzekerheid
- Piekergedrag
- Spiegelgedrag
- Traumaverwerking
- Stress
- Slaapproblemen
- Spanning (en niet kunnen ontspannen)
- Driftbuien
- Eetproblemen
- Buikpijn en/of hoofdpijn zonder lichamelijke oorzaak
- Grenzen stellen
- Omgaan met veranderingen in de gezinssituatie
- Pesterijen
- Rouwverwerking
- Het vergroten van weerbaarheid
- Moeite hebben met (het uiten van) emoties
Bij een intakegesprek zal bekeken worden wat de wezenlijke hulpvraag is. Je laat bijvoorbeeld weten dat jouw kind vaak boos is en moeite heeft met communiceren. Wanneer we achterhalen waar de boosheid vandaan komt, kan dit al voor verandering in het gedrag zorgen. Er zal daarnaast ook altijd doorgevraagd worden. Ligt er nog iets achter? Zijn er nog andere zaken die meespelen? Wat is de wezenlijke kern en achtergrond van het hele gedrag?Wanneer de definitieve hulpvraag helder is, maken we een afspraak. Wist je dat het mogelijk is om bij je thuis, online of op een praktijklocatie een afspraak in te plannen? En wist je dat een intakegesprek geheel kosteloos is?
Er kan je van alles overkomen en hier bewust van zijn en er over praten is het allereerste begin naar een gewenste situatie. Hulp vragen kan soms een grote stap zijn en weet dat je niet de enige bent.